Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa la Arad
Potrivit E-energia.ro Monsson, cel mai mare dezvoltator de proiecte de energie verde din România, a semnat un acord cu Rezolv Energy pentru finalizarea celui mai mare parc fotovoltaic din Europa, ce va fi situat în județul Arad și va avea o putere instalată de 1.044 MV.
Iunie 2023 este momentul în care se preconizează începerea lucrărilor de construcție. Un pas imens pentru România, nu-i așa?
Egiptul – viitor nucleu de energie regenerabilă?
Luna aceasta Egiptul a prezentat în cadrul unei conferințe climatice organizate la Sharm El Sheikh noua sa viziune energetică, focusată pe hidrogen.
Dacă nu știai, Egiptul produce hidrogen verde încă din anul 1960, în ziua de azi fiind un consumator de hidrogen la fel de mare ca Germania. Autoritățile din Egipt au început să facă pași instituționali pentru a înainta în planurile ambițioase ca țara să își atingă potențialul energetic din surse verzi.
Egiptul se bucură de condiții climatice ideale pentru a-și asigura necesitățile energetice din surse regenerabile.
Ce țări din Uniune vor să fie 100% verzi până în 2030?
Împinse de nevoia de a fi independente energetic ca urmare a conflictului din Ucraina, 4 țări din Uniunea Europeană și-au propus să consume 100% energie regenerabilă până în 2030.
După ce a renunțat complet la centralele pe cărbune în 2021, Portugalia accelerează masiv ambițiile energetice, fiind foarte posibil să își atingă targetul până în 2030.
Dacă ne citești blogul știi deja că Olanda este lider european în tranziția către energia regenerabilă. Războiul din Ucraina a obligat-o totuși să apeleze la cărbune pentru a compensa penuria din criza energetică. Totuși, țara se bazează pe un potențial eolian major, care este așteptat să se dubleze până la finalul acestui deceniu și care poate asigura până în 2050 o capacitate de 150 GW. Olandezii se așteaptă la un procentaj de 97% energie regenerabilă până în 2030.
Guvernul danez plănuiește să crească de patru ori producția de energie solară și eoliană, sperând să devină și un exportator de energie verde de încredere. 100% până în 2030 este targetul Danemarcei.
Austria este pusă pe treabă: 1 miliard de euro sub formă de granturi pentru energie regenerabilă vor fi puși la bătaie anual până în 2030.
Gazul de 10 ori mai scump decât energia solară
Conform PV Magazine un nou studiu Rystad arată că operarea centralelor electrice pe gaz ar fi de 10 ori mai scumpă pe termen lung decât construirea unor noi capacități în Europa de generare a energiei solare.
China dă startul unui proiect ambițios
Ne bucurăm să aflăm că au fost demarate lucrările la cel mai mare proiect din lume de stocare a aerului comprimat într-o peșteră de sare. Construcția proiectului de 350 MW/1,4 GWh a început în provincia Shangdong pe 28 septembrie.
Singapore pariază pe hidrogen
Singapore și-a prezentat strategia națională pentru decarbonizare, nucleul acesteia fiind hidrogenul verde, care este așteptat să acopere jumătate din necesarul de energie al țării până în 2050.
Au fost semnate memorandumuri pentru investiții semnificative în tehnologiile necesare, țara propunându-și să devină un pionier la nivel mondial pentru sustenabilitate energetică în transport și aviație.
Tot in China…
China, țara tuturor recordurilor când vine vorba de energia regenerabilă, plănuiește să construiască cea mai mare fermă eoliană din lume în strâmtoarea Taiwan. Capacitatea așteptată a proiectului este de 43.3 GW, iar lucrările de construcție vor fi demarate înainte de 2025.
Panourile solare noi păstrează 80% din capacitate după 30 de ani
Un studiu amplu realizat de Sandia Lab privind degradarea modulelor solare susține că șase dintre sistemele studiate își depășesc cu succes limitele de garanție, în timp ce 13 dintre ele au o durată de viață (produc peste 80% din energia produsă la început) de peste 30 de ani.
Aceste rezultate impresionante arată clar că o investiție în energia solară acum este inteligentă pe termen lung.
Dacă vrei și tu să faci tranziția la energia verde fără bătăi de cap, noi avem soluția: geamurile fotovoltaice PV Windows! Află mai multe detalii chiar aici.