La noi pe blog găsești mereu cele mai recente știri din lumea energiei regenerabile. Dacă ne împărtășești pasiunea pentru energia verde, află de mai jos ce noutăți au apărut luna aceasta.

 

Biden semnează cel mai mare pachet energetic și climatic din istoria SUA

SUA marchează un moment important în istoria energiei regenerabile. Prin semnarea Actului de Reducere al Inflației 2022, președintele Biden a alocat 370 de miliarde de dolari pentru investițiile dedicate sprijinirii energiei regenerabile și rezistenței la schimbările climatice.

Energia solară va juca un rol central în decarbonizarea economiei americane, fiind estimat ca până în 2030 se vor instala 950 de milioane de panouri solare, 120.000 de turbine eoliene și 2.300 de bancuri industriale de baterii pentru stocarea energiei.


Cea mai ieftină metodă de stocare a hidrogenului

Un nou studiu din Irlanda susține că cea mai ieftină modalitate de a stoca hidrogenul o reprezintă depozitele epuizate de gaze naturale și petrol din subteran.

Potrivit cercetărilor, grație maturității tehnologice a stocării geologice a gazelor naturale și a CO2, costul de stocare al hidrogenului în depozitele epuizate ar fi de 1,29 USD/kg.

 

UE trebuie să reducă consumul de gaze cu 15% în această iarnă

Comisia Europeană a îndemnat miercuri statele membre să își reducă voluntar consumul de gaze cu 15% de la 1 august a acestui an până la 31 martie 2023, pentru a se asigura că uniunea poate face față în cazul unei întreruperi totale de furnizare a gazelor din Rusia.

Această măsură face parte din planul european de a economisi gaze naturale pentru iarna care urmează, astfel încât statele membre să protejeze utilizatorii casnici și esențiali și să nu epuizeze rezervele la finalul iernii.

Geamurile noastre fotovoltaice, de exemplu, sunt un aliat de încredere atât pentru cei care locuiesc la casă cât și pentru cei care locuiesc la bloc.

 

Tehnologia solară CdTe a luat amploare în SUA

Potrivit fondatorului Toledo Solar, Aaron Bates, panourile solare cu tehnologia telurură de cadmiu CdTe (aceeași tehnologie pe care o au și geamurile noastre fotovoltaice ( https://photovoltaicwindows.eu/faqs/ )) au fost folosite în 90% dintre proiectele la scară de utilități din SUA de anul trecut, iar sectorul de utilități reprezintă aproximativ 55% din toată capacitatea solară nou adăugată în 2021.

Dacă nu știai, o  instalație solară la scară de utilitate este una care generează energie solară și o alimentează în rețeaua furnizorului de energie.

Ne bucurăm astfel să aflăm că tehnologia CdTe are locul pe care îl merită într-o piață atât de mare precum cea din SUA.

 

China avansează rapid în instalațiile solare

China nu se dezminte când vine vorba de tranziția accelerată către energia solară. În prima jumătate a anului 2022, chinezii au instalat aproximativ 30 GW de capacitate fotovoltaică nouă.

Conform estimărilor curente, este de așteptat ca până la finalul anului instalările noi de fotovoltaice să ajungă până la 100 GW.

 

Germania – lider european în cursa fotovoltaicelor

Așa cum am mai scris în lunile precedente aici pe blog, Germania pare cel mai hotărât stat din Uniunea Europeană când vine vorba de tranziția către energia solară, fiind împinsă de criza din Ucraina.

Până la jumătatea anului, Germania a instalat fotovoltaice cu o capacitate de 3,8 GW, în creștere față de numai 2,75 GW în aceeași perioadă a anului trecut. Capacitatea fotovoltaică operațională cumulativă a țării a atins 59,9 GW la sfârșitul lunii iunie. 

 

Cel mai mare proiect din lume pentru stocarea hidrogenului

Stocarea hidrogenului ia amploare în continuare. Companiile Mitsubishi Power Americas și Magnum Development vor începe construcția în statul american Utah a celei mai mari instalații de stocare subterană a hidrogenului de 300 GWh.

Hidrogenul generat de o centrală electrică cu capacitate de 840 MW va fi stocat în două caverne de sare, fiecare cu o capacitate de 150 GWh.

 

Studiu promițător legat de posibilitățile deschise de energia regenerabilă

Un studiu fantastic de la Universitatea Stanford arată că 145 de țări ar putea satisface 100% din nevoile lor de energie prin tranziția la energia verde (solară, eoliană etc).

Poate cel mai surprinzător lucru este că investiția necesară pentru ca aceste țări să tranziționeze complet către surse regenerabile ar fi amortizată în…. 6 ani! Incredibil, nu-i așa?

Tot la fel de importantă este și estimarea că această tranziție ar crea cu 28 de milioane de locuri de muncă mai multe decât a pierdut. Ce mai așteptăm?

 

Oamenii de știință pariază pe energia 100% regenerabilă

Conform PV Magazine, oameni de știință de la 15 universități de renume au căzut de acord asupra faptului că un sistem energetic  bazat 100% pe surse regenerabile ar putea fi realizat într-un mod rentabil la nivel mondial până în 2050. 

Viitorul sună verde pe tot globul, tendința la nivel mondial fiind de adoptare accelerată a surselor de energie regenerabile, în special energia solară.

 

Tu ești pregătit să faci tranziția la tine acasă? Fie că locuiești la apartament sau la casă, geamurile noastre fotovoltaice îți oferă independență energetică și o sursă pasivă de venituri fără multe bătăi de cap. Află mai multe chiar aici.

Încălzește apa menajeră utilizând geamuri fotovoltaice
(în sistem off-grid fără baterii)